Könyvvizsgálat

Zöldkő Kft.

A munkavégzés fázisai

Az ügyfelek azt igénylik, hogy a könyvvizsgáló folyamatosan rendelkezésükre álljon az őket érintő szakmai kérdések megvitatásához. E jogos igény teljesítése mellett azonban a könyvvizsgálat tervszerűen végzett tevékenység, amelynek vannak jól elkülöníthető munkafázisai is. A kapcsolat kezdetén elkerülhetetlen a helyzetfeltárás, a vállalkozás tevékenységének, belső szabályainak, alapvető szerződéseinek, rendszereinek megismerése. Jellemzően az ősz során kerül sor az úgynevezett évközi vizsgálatra, amelyben a könyvvizsgáló megismeri a számviteli rendszer működését. A munka döntő része a mérlegkészítés után, a vállalkozás vezetése által összeállított beszámoló birtokában végezhető el. A könyvvizsgáló véleménye, jelentése a beszámoló részét képező kiegészítő mellékletben megjelenített információkra is vonatkozik. Az üzleti jelentéssel kapcsolatban a beszámolóval való összhang ellenőrzésére korlátozódik a könyvvizsgálói szerep.

A könyvvizsgálati munka terméke: a független könyvvizsgálói jelentés

A könyvvizsgáló jelentésében összegzi véleményét az elkészült, az arra illetékes testület által elfogadott beszámolóról.

Vezetői levél

A könyvvizsgálat másik „végterméke” a vezetői levél. Kiadása nem kötelező, de a könyvvizsgálónak minden esetben össze kell állítania, ha olyan rendszerbeli hibákat tapasztal, amelyek befolyásolhatják a beszámoló valódiságát. A könyvvizsgáló a vezetői levélben tényszerű megállapításokat tesz, felhívja a figyelmet az azokból eredő kockázatokra, és javaslatot tesz azok orvoslására.

Speciális jogosítványok

  • Költségvetési intézmények könyvvizsgálata
  • Igazságügyi könyvszakértés

Kapcsolatfelvétel

Megadott adatait kizárólag kérdéseinek megválaszolására és/vagy kéréseinek rögzítésére használjuk fel. Kéretlen e-mailt vagy hírlevelet nem küldünk! Adatait harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki!

A csillaggal(*) jelölt mezőket mindenképpen töltse ki!

E-mail

Turn on Javascript!

Telefon

+3612016608
+3612143505
+36209348981 (Mobil)
(Tárcsázáshoz érintse meg!)

Cím és

Cégnév: Zöldkő Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft.
Iroda: 1122 Budapest, Városmajor u. 15. IV/1.
(Navigáció indításához érintse meg!)
Postacím: 1255 Budapest, Pf 187.

Zöldkő Kft.