Mit csinál a könyvvizsgáló?

A könyvvizsgálat a közérdek védelmének egyik eszköze a pénzügyi beszámolásban. A könyvvizsgáló munkáját törvényi keretek között, a nemzetközi gyakorlatban széles körben alkalmazott standardok alapján végzi. Könyvvizsgálónak lenni felsőfokú szakirányú alapképzettséget, okleveles könyvvizsgálói képzettséget, függetlenséget és etikus magatartást igényel. A könyvvizsgálókat a törvény szerint a Magyar Könyvvizsgálói Kamara kötelezően regisztrálja, tevékenységüket szabályozza és ellenőrzi. A Kamara felett közfelügyeleti hatóság gyakorol kontrollt.

A könyvvizsgálatra azért van szükség, mert a beszámolók felhasználói garanciákat akarnak arra, hogy az a kép, amit a vállalkozás önmagáról összeállított, mentes a lényeges hibáktól, továbbá megbízható és valós képet ad a vállalkozás vagyoni, pénzügyi és jövedelmi helyzetéről. A felhasználók köre széles. Ide tartoznak a tulajdonosok, a hitelezők, a potenciális befektetők. A beszámoló valódiságáról szóló garanciát a vállalkozástól független könyvvizsgáló adja meg a pénzügyi beszámoló elválaszthatatlan részét képező könyvvizsgálói jelentés formájában.

Speciális jogosítványok

  • Költségvetési intézmények könyvvizsgálata
  • Igazságügyi könyvszakértés

Kapcsolatfelvétel

Megadott adatait kizárólag kérdéseinek megválaszolására és/vagy kéréseinek rögzítésére használjuk fel. Kéretlen e-mailt vagy hírlevelet nem küldünk! Adatait harmadik félnek nem szolgáltatjuk ki!

A csillaggal(*) jelölt mezőket mindenképpen töltse ki!

E-mail

Turn on Javascript!

Telefon

+3612016608
+3612143505
+36209348981 (Mobil)
(Tárcsázáshoz érintse meg!)

Cím és

Cégnév: Zöldkő Könyvvizsgáló és Gazdasági Tanácsadó Kft.
Iroda: 1122 Budapest, Városmajor u. 15. IV/1.
(Navigáció indításához érintse meg!)
Postacím: 1255 Budapest, Pf 187.

Zöldkő Kft.